راههای وصول چک برگشتی متعدد و پیچیده هستند و برای کسب اطلاعات در مورد هریک از این راهها و انتخاب و سریعترین روش بای. راه برای وصول چک برگشتی به سه روش اصلی تقسیم میشود که در ادامه میتوانید با هر یک از این روشها آشنا شوید.
وصول چک برگشتی از طریق اداره ثبت
وصول چک برگشتی از طریق اداره ثبت شباهتهایی به روش کیفری دارد. برای مثال مهلت برگشت زدن چک با استفاده از روش اداره ثبت برای دریافت حق و حقوقتان تنها شش ماه است. این بدین معنا است که فرد گیرنده چک باید ظرف مدت شش ماه از تاریخ وصول چک، گواهی عدم دریافت وجه را دریافت کند. در این روش با استفاده از تشریفاتی خاص میتوانید از شخصی که چک را صادر کرده شکایت کنید اما نمیتوانید هیچ شکایتی از ضامن و ظهر نویس چک به عمل آوردید.
وصول چک برگشتی از طریق کیفری
دومین روش وصول چک برگشتی استفاده از روش کیفری است. در این روش شما باید به دادگاه مراجعه کرده و لازم است تا ظرف شش ماه پس از تاریخ وصول چک آن را برگشت بزنید تا بتوانید اقدامات بعدی را انجام دهید.
اگر فرد بدهکار ظرف مدت شش ماه گواهی عدم پرداخت وجه چک را دریافت نکند دیگر نمیتوانید چک را با استفاده از روش کیفری وصول کنیید. باید بدانید که در روش کیفری، شما فقط میتوانید از صادر کننده چک شکایت کرده و نمیتوانید از ضامن و ظهرنویس چک شکایت کنید. علاوه بر این باید توجه داشته باشید که در برخی موارد چکهایی با شرایط چکهای سفید امضا، مشروط، بدون تاریخ، موعددار و چک تضمین را نمیتوانید با استفاده از روش کیفری وصول کنید.
وصول چک برگشتی از طریق حقوقی
روش سومی در میان راههای وصول چک برگشتی وجود دارد که افراد با استفاده از آن میتوانند مبلغ چک برگشتی را دریافت کنند و این راه استفاده از روش حقوقی است. در این روش شما باید ظرف مدت ۱۵ روز، ۴۵ روز یا ۴ ماه از تاریخ صدور چک، گواهی عدم دریافت مبلغ را از بانک دریافت کنید. دلیل این که مدت زمان متفاوتی برای دریافت این گواهی اعلام شده، محل صدور چک است. پس از دریافت این گواهی میتوانید به دادگاههای مربوطه در حوزه ای که گواهی عدم پرداخت را دریافت کردهاید، مراجعه کنید و دادخواست خود را علیه صادر کننده چک تنظیم کنید. توجه داشته باشید که برای تنظیم دادخواست، باید هزینه آن را پرداخت کنید و طرح دعوای حقوقی مطالبه وجه چک مستلزم پرداخت هزینه دادرسی به میزان ۵/۳ درصد خواسته در مرحله بدوی در دادگاه عمومی، ۵/۲ درصد در مرحله بدوی در شورای حل اختلاف و ۵/۴ درصد محکوم به در مرحله تجدیدنظرخواهی و واخواهی است. همچنین باید بدانید که شما میتوانید تمامی چکها را با استفاده از روش حقوقی پیگیری کنید اما با پیگیری از این طریق روش کیفری دیگر برای شما غیرقابل اجرا خواهد بود و تنها میتوانید از همین روش برای وصول چک برگشتی خود استفاده کنید.
- جمعه ۱۶ شهریور ۰۳ ۱۹:۱۶
- ۳ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر